Bijna de helft van de mkb’ers krijgt zijn facturen niet binnen de door hem of haar gestelde betalingstermijn betaald. Gevolg is dat er beslag wordt gelegd op het werkkapitaal van de mkb-ondernemer.

Ondernemers in de Business to Business sectoren worden gemiddeld 11 dagen te laat betaald. Hun college-ondernemers in de Business to Consumer sectoren worden gemiddeld 5 dagen te laat betaald. Late betalingen leggen beslag op het beschikbare werkkapitaal.  Hierdoor heeft de ondernemer geen middelen vrij om te investeren in de groei van zijn bedrijf – door middel van innoveren of mensen aannemen— of voor betalingen aan leveranciers.

Met een actiever debiteurenbeleid kan de betaaltermijn worden verkort, meldt de ING. Door aanscherping van het debiteurenbeleid krijgt een ondernemer zijn facturen eerder betaald. Dit kan onder andere door digitaal te factureren, tijdig te factureren, iemand verantwoordelijk te maken voor het debiteurenbeheer en wanbetalers te bellen in plaats van een herinnering te sturen.

Bron: AccountancyVanmorgen