Op 22 juni jl. hebben wij u geïnformeerd over het bijzonder uitstel van betaling i.v.m. Corona. In deze nieuwsbrief stond opgenomen dat u tot en met 30 juni 2021 bijzonder uitstel van belasting kunt aanvragen of verlengen.

Inmiddels heeft de overheid echter besloten om de aanvraag van het bijzonder uitstel te verlengen tot 30 september 2021. Indien uw eerste uitstelverzoek van drie maanden vóór 1 oktober afloopt en u heeft behoefte aan verlenging, neem dan contact met ons op. Wij zullen vervolgens de verlenging voor u in orde maken.

 

Uiterste betaaldatum

Voor het bijzonder uitstel wordt gekeken naar de uiterste betaaldatum, en niet naar de dagtekening van de aanslag. Aanslagen die uiterlijk op 30 september 2021 betaald moeten zijn, kunnen worden meegenomen in het bijzonder uitstel.

Wellicht is het daarom voor u verstandig om op korte termijn een voorlopige aanslag aan te vragen of de aangifte inkomstenbelasting/vennootschapsbelasting in te dienen. Neem contact met ons op om uw situatie te bespreken.

 

Vanaf 1 oktober weer op tijd betalen!

U dient vanaf 1 oktober 2021 weer belasting te betalen zoals vóór de coronamaatregelen. Dit betekent dat de omzetbelasting 3e kwartaal 2021 en de loonheffing september 2021 uiterlijk 31 oktober 2021 op de rekening van de Belastingdienst moet staan.

 

Let op!

Het is van groot belang om vanaf 1 oktober op tijd aangifte te doen én op tijd te betalen. Doet u dit niet, dan komt u niet aanmerking voor de ruimhartige betalingsregeling. In dat geval moet u de belastingschulden opgebouwd in de periode tussen 12 maart 2020 en 30 september 2021 al vóór 1 oktober 2022 betalen.