Had u op 15 maart frites- of consumptieaardappelen in voorraad, die u niet kunt leveren aan de verwerkende industrie? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor steun. U kunt de steun t/m 4 juni aanvragen bij RVO.

 

Steunmaatregel coronacrisis

Door de coronacrisis is de vraag naar aardappelen vanuit o.a. de horeca grotendeels weggevallen. Hierdoor kunnen veel fritesaardappelen niet afgezet worden naar de verwerkende industrie. Voor de aardappelen die u op 15 maart nog in voorraad had, kunt u een vergoeding krijgen. Dit geldt alleen voor de aardappelen die u t/m 31 augustus niet levert aan de aardappelverwerkende industrie, die consumptieaardappelen verwerkt tot diepgevroren en/of koel-verse aardappelproducten, groothandel of detailhandel (in klein verpakking).

 

Hoogte vergoeding

De vergoeding bedraagt maximaal € 60 per ton aardappelen. De minimale vergoeding bedraagt € 1.000 en u kunt maximaal € 150.000 ontvangen. De steun wordt gekort als het budget ontoereikend is.

 

Voorwaarden

Voor deze steun gelden o.a. de volgende voorwaarden:

  • De aardappelen kunnen van 16 maart t/m 31 augustus niet geleverd worden aan de verwerkende industrie voor humane consumptie.
  • U betaalt het loon voor uw personeel door.
  • U dient t/m de verlening van de definitieve steun geen verzoek in om personeel te ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen.

 

Voorschot

Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een voorschot van 30% van de aangevraagde steun. De rest ontvangt u binnen 8 weken na het indienen van de complete vaststellingsaanvraag.

 

Accountantsverklaring

Let op: de vaststellingsaanvraag vereist een accountantsverklaring. Wij kunnen u van dienst zijn met het opstellen van deze verklaring.

 

Heeft u uw aanvraag al ingediend?

Dien dan, zodra dat kan, uw complete vaststellingsaanvraag in.

 

Meer weten?

Neem contact op met een van de bedrijfseconomisch adviseurs van NUWEA Subsidies via telefoonnummer 088 2824000. Of stuur een mail naar advies@nuweasubsidies.nl.