Particulieren die zonnepanelen aanschaffen, kunnen de btw op de aanschafkosten terugkrijgen. Dat is nog steeds zo, maar er verandert wel iets. Vanaf dit jaar is dit gebonden aan een termijn, zo maakte de staatssecretaris van Financiën, Menno Snel, eerder bekend. Deze termijn is vanaf 2019 zes maanden na het jaar van aanschaf. Koopt u dit jaar dus zonnepanelen, dan moet u vóór 1 juli 2020 de btw terugvragen.

 

Overgangsregeling voor eerder aangeschafte zonnepanelen

Voor alle zonnepanelen die vóór 2019 zijn aangeschaft, is er overgangsrecht. De btw op deze zonnepanelen moet vóór 1 juli 2019 te worden teruggevraagd, voor zover dit uiteraard nog niet is gedaan. Het maakt dus niet uit in welk jaar de zonnepanelen zijn aangeschaft.

 

Voordelig

Door het terugvragen van de btw is de aanschaf van zonnepanelen extra voordelig. De levering van energie die met de zonnepanelen wordt opgewekt, is weliswaar belast, maar deze btw hoeft in vrijwel alle situaties niet te worden betaald. Dit vanwege de zogenaamde kleine ondernemersregeling in de btw, die ervoor zorgt dat bedragen tot € 1.345 aan btw niet hoeven te worden afgedragen. Hoewel de kleine ondernemersregeling volgend jaar wordt gewijzigd, zullen particulieren óók onder de nieuwe regeling vrijwel nooit btw over de geleverde energie hoeven af te dragen.

 

Vragen of meteen regelen?

Heeft u vragen over btw op zonnepanelen, neem dan contact met ons op. Of wilt u meteen de btw terugvragen?
Wij regelen dit voor u voor slechts € 75 (excl. btw).