Met de Gecombineerde opgave (GO) heeft u zich waarschijnlijk aangemeld voor GLB-subsidies. De definitieve aanvraag moet u later dit jaar indienen.

 

Definitieve aanvraag GLB-subsidies

In de periode van 15 oktober t/m 30 november 2023 moet u de definitieve aanvraag voor uw GLB-subsidies aanvragen. Heeft u uw bedrijf aangemeld voor de eco-regeling? Dan moet u ook uw eco-activiteiten opgeven die u daadwerkelijk heeft uitgevoerd.

 

Gecombineerde opgave als uitgangspunt

RVO geeft nu aan dat de definitieve aanvraag ingediend moet worden op basis van de GO. Zijn er geen wijzigingen in de percelen en de opgegeven eco-activiteiten? Dan hoeft u alleen, ter controle, alle percelen door te lopen. Daarna hoeft u alleen nog ‘een vinkje te zetten’.

 

Definitieve aanvraag bij bedrijfsoverdracht nog niet duidelijk

Bij bedrijfsoverdrachten (incl. samenvoeging en splitsing) is het nog niet duidelijk op welke manier de definitieve aanvraag ingediend moet worden.

 

Bedrijfsoverdracht uiterlijk 15 mei

Heeft de bedrijfsoverdracht op 15 mei of eerder plaatsgevonden? Dan zal de overnemende partij vaak de GO hebben ingediend. Heeft het oorspronkelijke bedrijf de GO nog ingediend? Dan moet de overnemende partij de GO alsnog indienen. De perceelsgegevens (incl. eco-activiteiten) moeten overeenkomen met de eerder ingediende GO.

 

Meer weten?

Is er sprake van een bedrijfsoverdracht? Zorg er dan voor dat u uw GLB-subsidies veilig stelt. Neem hiervoor contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer 0882824000. Of stuur een e-mail naar advies@nuweasubsidies.nl. Wij helpen u graag verder.

Chat openen
Meer weten over werken bij WEA?
Stuur hier een appje naar Nathanya