RVO heeft het betalingsschema voor de bedrijfstoeslag bekend gemaakt. Het is mogelijk, dat u niet uw gehele bedrijfstoeslag in één keer krijgt uitgekeerd. Op de uitbetalingen worden kortingen toegepast. Komt uw totale bedrijfstoeslag onder de € 500? Dan wordt deze niet uitgekeerd.

 

Uitbetalingsschema

RVO is vanaf 3 december met de uitbetaling van de bedrijfstoeslag 2016 begonnen. Het percentage van de aanvragers, dat voor een bepaalde datum een uitbetaling kan verwachten, is:

  • 85% uiterlijk 31 december 2016;
  • 95% uiterlijk 31 januari 2017;
  • 100% uiterlijk 30 juni 2017.

 

Betaling in gedeelten

RVO streeft ernaar om de gehele bedrijfstoeslag in één keer uit te betalen. Echter de vergroeningspremie en de toeslag Jonge landbouwers kunnen pas na controle worden uitbetaald. Het is dus mogelijk dat u eerst de basispremie krijgt uitbetaald en later de vergroeningspremie en eventueel de toeslag Jonge landbouwers. De tweede beschikking en uitbetaling kunt u vanaf eind februari verwachten. U ontvangt dit jaar geen voorschot.

 

Kortingen

Uw uitbetaling van uw bedrijfstoeslag wordt gekort met een nationale korting van circa 0,61%, en een Europese korting van circa 1,35%. De laatste korting geldt voor betalingen boven de € 2.000. In de beschikking worden ook eventuele kortingen vanwege afwijkende oppervlakte en/of niet voldoen aan de vergroeningseisen meegenomen. Laat bij twijfel uw beschikking controleren.

 

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze Agrarisch bedrijfsadviseurs: Jelle Koopman of Jolanda de Jong. Dit kan op telefoonnummer (0227) 513 333 of (0251) 361 960. Rechtstreeks mailen kan ook: jelle.koopman@wea-nh.nl of jolanda.de.jong@wea-nh.nl.