Vanaf 1 januari 2020 kunt u als starter of overnemer in aanmerking komen voor een ‘Vermogensversterkend Krediet’. Hiermee kunt u makkelijke extra kapitaal aantrekken. De start of overname van de onderneming is maximaal 3 jaar geleden ten tijde van de aanvraag.

 

Starters en overnemers

Bent u een ‘starter’ of ‘overnemer’? Dan kunt u voor een financiering van ‘aanvullende investeringen’ gebruik maken van een extra borgstelling.

 

Ook interessant

Indien u zonder borgstelling een lening kunt krijgen, kan dit ‘Vermogens-versterkend Krediet’ (VVK) toch interessant voor u zijn. Met een extra borgststelling kunt u wellicht een lagere rente bedingen dan zonder deze borgstelling. Het risico voor uw financier wordt immers lager. Wel moet u rekening houden met een provisie van 1%.

 

Aanvullende investeringen

De investeringen moeten de continuïteit van uw bedrijf verbeteren en aansluiten bij de LNV-visie ‘Waardevol en verbonden’. Het VKK ondersteunt niet de financiering van de start van een bedrijf of de bedrijfsovername zelf.

Ook investeringen in grond, pluimvee-, varkens- en fosfaatrechten komen niet in aanmerking voor een VVK.

 

Maximale bedrag

Het maximale bedrag waarvoor borg wordt gestaan is € 2,5 miljoen.

 

Heeft u interesse?

Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Uw financier dient uw VVK aan te vragen.

Chat openen
Meer weten over werken bij WEA?
Stuur hier een appje naar Nathanya
Wij zijn donderdagmiddag 5 oktober vanaf 13:00 u. en vrijdag 6 oktober de gehele dag gesloten i.v.m. een teambuilding uitje.
This is default text for notification bar