Om aan de eco-regeling mee te kunnen doen moet u een minimaal aantal punten behalen. Daarna bepaalt de waarde van uw eco-activiteiten of u in ‘Brons’, ‘Zilver’ of ‘Goud’ terecht komt.

 

Benodigd puntenaantal

U kunt aan de eco-regeling deelnemen als u een minimaal aantal punten scoort op een vijftal thema’s. Voor ‘Biodiversiteit’ en ‘Landschap’ zijn de benodigde punten iets verhoogd. Hierdoor is het lastiger om aan deze instapeis te voldoen.

 

Waarde bepaald klasse

De waarde van de eco-activiteiten die u uitvoert bepaalt in welke klasse u komt (‘Brons’, ‘Zilver’ of ‘Goud’). En hoeveel eco-premie u kunt ontvangen.

 

Ruim opgeven en tijdig intrekken

U kunt uw eco-activiteiten uiterlijk 15 mei opgeven. Na 15 mei kunt u geen eco-activiteiten mee toevoegen. Als u ervoor kiest om uw eco-activiteiten ruim op te geven, dan moet u in de gaten houden dat u uw eco-activiteiten, die u niet uitvoert, tijdig intrekt. Dit moet zodra u weet dat u de activiteit niet uitvoert of niet (meer) aan de voorwaarden kunt voldoen. U kunt hier niet mee wachten tot de definitieve aanvraag in het najaar.

 

Let op!

Houd uw eco-activiteiten actueel en trek zo nodig eco-activiteiten tijdig in. Hiermee voorkomt u een mogelijke korting op de uitbetaling.

 

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze NUWEA bedrijfseconomisch adviseurs. Dat kan via telefoonnummer 0882824000. Of stuur een e-mail naar advies@nuweasubsidies.nl. Wij helpen u graag verder.