Per 1 maart is het GVE-reductieplan (GVE-verminderingsplan) in werking getreden. Deze regeling is er met het doel om de fosfaatproductie in 2017 te verminderen en zo de derogatie te behouden. Het GVE-verminderingsplan sluit aan bij de komende fosfaatrechten vanaf 1 januari 2018.

 

Deze regeling geldt voor

  • melkproducerende bedrijven: vanaf april t/m december worden er per maand heffingen opgelegd en bonussen uitgekeerd, over het verschil in hoeveelheden runderen ten opzichte van de referentie 2 juli 2015 (uitgedrukt in GrootVeeEenheden = GVE);
  • niet-melkproducerende bedrijven: elke tweede maand van een periode wordt een heffing opgelegd over het aantal GVE boven referentie 15 december 2016.

 

Wanneer krijgt u een bonus (of juist een heffing opgelegd)?

Wij kunnen voor uw bedrijf een berekening maken voor verschillende scenario’s. Neem hiervoor contact op met een van onze bedrijfsadviseurs (hieronder vermeld) en bereikbaar op een van onze telefoonnummers: (0227) 513 333 (Middenmeer) of (0251) 361 960 (Uitgeest) of per mail.

 

Uitwerking gevolgen fosfaatreductieplan

Download de uitwerking voor gevolgen van het fosfaatreductieplan voor een melkproducerend bedrijf én voor een niet-melkproducerend bedrijf.