Voldoet u niet (volledig) aan een eco-activiteit. Trek deze eco-activiteit dan in. Hiermee voorkomt u wellicht een (toekomstige) sanctie.

 

Actueel houden eco-activiteiten

RVO geeft aan dat u verplicht bent om de opgegeven eco-activiteiten actueel te houden. Voert u een eco-activiteit niet uit of voldoet u niet (meer) aan de voorwaarden, dan moet u de eco-activiteit intrekken. Dit kunt u doen door een aangepaste GO in te sturen.

 

Mogelijk sanctie bij controle, eerst waarschuwing

Trekt u een niet (volledig) uitgevoerde eco-activiteit niet in? Dan riskeert u bij controle een sanctie. Bij een eerste constatering volgt een waarschuwing. Krijgt u dit jaar een waarschuwing? Dan riskeert u voor volgende jaren een sanctie.

 

Mogelijk gevolgen bij ‘ruim opgegeven’ eco-activiteiten

Het algemene advies was om bij de GO uw eco-activiteiten ruim op te geven. Naderhand toevoegen is immers niet mogelijk. Volgens de bovenstaande uitleg van RVO, is het van belang om niet of niet volgens voorwaarden uitgevoerde eco-activiteiten in te trekken. Het wachten tot de definitieve aanvraag kan gevolgen hebben als u tussentijd gecontroleerd wordt.

 

Let op!

Kijk nog eens kritisch naar de opgegeven eco-activiteiten. Dit geldt zeker als u uw eco-activiteiten ‘ruim’ heeft opgegeven.