Wilt u investeren in een nieuw bedrijfsmiddel om uw gewassen te beschermen? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van subsidie voor de aanschafkosten. U gebruikt hierbij geen of zo weinig mogelijk chemische beschermingsmiddelen (geïntegreerde gewasbescherming).

Vanaf 20 juni 9:00 uur tot en met vrijdag 28 juni 17:00 uur is het mogelijk om een aanvraag in te dienen bij RVO. U kunt 35% subsidie krijgen op kosten van de investering met een minimum subsidie van € 5.000  (investeringsbedrag minimaal € 14.286) en een maximum subsidie van € 75.000 per aanvraag.

Aanvragen worden beoordeeld op basis van loting en niet op volgorde van binnenkomst.

 

Subsidie gelimiteerd

U kunt subsidie krijgen voor een investering in één nieuw bedrijfsmiddel. Het moet als doel hebben ziekten, plagen en onkruiden te bestrijden met preventieve of niet-chemische maatregelen. Kan het bedrijfsmiddel dat niet, dan krijgt u er geen subsidie voor.

U kunt een aanvraag doen voor een van de volgende bedrijfsmiddelen:

  1. Een bedrijfsmiddel dat minimaal een van de volgende 5 bewerkingen kan uitvoeren. Het moet tot doel hebben om groenbemesters en vanggewassen direct:
  • te vernietigen;
  • af te maaien
  • te verhakselen;
  • kapot te frezen;
  • in te werken.

Voorbeelden hiervan zijn een messenwals, messenrol, schijveneg, rotorkopeg en ecoploeg.

  1. Een praktijkrijp bedrijfsmiddel dat als doel heeft ziekten, plagen en onkruiden direct en op een niet-chemische manier te bestrijden.

 

Let op!

U kunt slechts eenmalig gebruik maken van deze subsidie. Zorg ervoor dat u een aanvraag goed heeft voorbereid. Vóór 20 juni heeft u hiervoor een niet ondertekende offerte van het bedrijfsmiddel in bezit, een goed werkende e-herkenning of een machtiging voor een intermediair en een getekende verklaring geen onderneming in moeilijkheden.

Alle uitgebreide voorwaarden zijn terug te vinden op de website van RVO Investeren in geïntegreerde gewasbescherming (rvo.nl)

 

Meer weten of hulp nodig?

Wilt u dat wij de aanvraag voor u verzorgen? Neem dan tijdig contact op met een van onze subsidie adviseurs om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via telefoonnummer 0882824000 of per e-mail naar advies@nuweasubsidies.nl.