Wil je in aanmerking komen voor de kleineondernemersregeling (KOR) in 2020? Dan kun je je tót 20 november aanmelden bij de Belastingdienst.

 

Oude versus nieuwe kleineondernemersregeling

De KOR verandert per 2020. Onder de huidige kleineondernemersregeling geldt een vrijstelling van de af te dragen btw als deze niet meer bedraagt dan € 1.345 per jaar. In dat geval kun je ook een ontheffing krijgen van je administratieve verplichtingen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen btw-aangifte te doen. Moet je meer btw afdragen, maar niet meer dan € 1.883, dan krijg je een korting. Onder de nieuwe kleineondernemersregeling geldt een vrijstelling als je omzet niet meer bedraagt dan € 20.000. De per saldo af te dragen btw is dus niet meer van belang.

 

Inhoud nieuwe regeling

Onder de nieuwe regeling breng je geen btw meer in rekening, kun je geen btw meer aftrekken en doe je geen aangifte voor de btw meer. De omzet moet je wel bijhouden. Als je je aanmeldt, geldt dit voor minstens drie jaar. Aanmelden kun je via dit speciale formulier bij de Belastingdienst.

 

Ook voor rechtspersonen!

De nieuwe regeling staat ook open voor rechtspersonen, zoals bv’s. Onder de huidige regeling is dit niet het geval.

 

Let op

Heb je nu al ontheffing van je administratieve verplichtingen, dan hoef je je niet voor de nieuwe regeling aan te melden. De fiscus gaat er dan vanuit dat je de nieuwe regeling wilt toepassen en stuurt je hierover een brief. Daarin staat ook wat je moet doen als je de nieuwe regeling niet wilt toepassen.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR)? Neem dan contact met op met je WEA-relatiebeheerder via een van onze telefoonnummers: 0227 513333 (Middenmeer) of 0251 361960.