Gaat u in 2017 R&D-werkzaamheden uitvoeren? U kunt vanaf nu WBSO aanvragen. Hiermee kunt u uw innovatiekosten verlagen. R&D staat voor research & development.

Wilt u in januari 2017 gebruik maken van de WBSO? Dien uw aanvraag dan uiterlijk 30 november in. Bent u een zelfstandig ondernemer? Dan kunt u zelfs op 1 januari 2017 nog een aanvraag indienen die loopt van 1 januari tot en met 31 december 2017.

Meer informatie

  • de WBSO pagina op RVO.nl
  • Informatieblad WBSO 2017. Bevat beknopte informatie over de WBSO.
  • Handleiding WBSO 2017. Bevat uitgebreide informatie over de WBSO. In hoofdstuk 8 leest u hoe u uw aanvraag het beste kunt voorbereiden, wanneer u een aanvraag kunt indienen, welke projectvragen u kunt verwachten in het aanvraagprogramma, hoe wij uw aanvraag beoordelen en wanneer u een beschikking kunt verwachten.

Voorbehoud

De informatie op de website is gebaseerd op het wetsvoorstel ‘Overige fiscale maatregelen’, behorende bij het Belastingplan 2017. Tot de goedkeuring en publicatie van het Belastingplan 2017 in de Staatscourant, is de Regeling S&O-afdrachtvermindering voorgenomen beleid. U kunt het Belastingplan 2017 en de Regeling S&O-afdrachtvermindering downloaden onder Officiële bekendmakingen.

WBSO

De WBSO is een innovatieregeling van het ministerie van Economische Zaken. Het geeft innovatieve ondernemers een duwtje in de rug bij het uitvoeren van R&D-projecten. Via de WBSO ontvangen zij een fiscaal voordeel.

Budget

Het kabinet stelt jaarlijks in het Belastingplan het budget voor de WBSO vast. De realisatie kan afwijken van het budget. Het budget voor de WBSO in 2017 is € 1.205 miljoen.

Meer weten?

Neem contact op met onze WBSO-adviseur Alyssa Vijn op telefoonnummer (0227) 513 333.

Bron: belastingdienst.nl