RVO heeft alle waterlopen en de verplichte bufferstroken opnieuw beoordeeld. Binnenkort kunt u deze inzien in ‘Mijn percelen’.

 

Aanpassingen type waterloop en verplichte bufferstroken

In de Gecombineerde opgave 2023 (GO 2023) hebben veel bedrijven opmerkingen geplaatst bij de intekening van de bufferstroken. Soms was de bufferstrook niet goed ingetekend omdat van een verkeerde waterloop was uitgegaan. Bijvoorbeeld een natte sloot i.p.v. een droge sloot.

 

Aanpassingen in kaartlaag ‘Mijn percelen’

Vanaf februari zijn de aanpassingen van RVO te zien in ‘Mijn percelen’.

 

Geen bufferstrook naast droge sloot

Vanaf 2024 geldt naast een droge sloot geen verplichte bufferstrook meer. Dit is nog wel verplicht naast een ‘droogvallende’ sloot.

 

‘Droogvallende sloot’

Een ‘droogvallende’ sloot bevat in de winter wel water maar valt, voor de zomer, onder normale omstandigheden droog en blijft droog staan in de periode 1 april t/m 1 oktober. Een ‘droge sloot’ bevat onder normale omstandigheden nooit water. Na een (zware) regenbui mag een droge sloot wel tijdelijk water bevatten.

 

Opmerkingen plaatsen in GO 2024

Bent u het niet eens met het type waterloop en/of de intekening van de bufferstrook? Dan kunt u hierover opmerkingen plaatsen in de GO 2024.

 

Let op!

Controleer in ‘Mijn percelen’ het type waterloop en de breedte van de verplichte bufferstroken. En pas eventueel de intekening aan.
Houd hier ook rekening mee bij uw gebruiksnormenberekening.

 

Hulp nodig?

Neem dan contact op met een van onze NUWEA bedrijfseconomisch adviseurs. Dat kan via telefoonnummer 0882824000. Of stuur een e-mail naar advies@nuweasubsidies.nl. Wij helpen u graag verder.

Wij zijn dinsdag 10 december de gehele dag gesloten i.v.m. een teambuilding uitje.
This is default text for notification bar