U kunt zich vanaf 1 juni 2019 bij de belastingdienst aanmelden voor de kleineondernemersregeling (KOR). Aanmelden is nodig, omdat de regeling per 2020 wordt gewijzigd. Wilt u de regeling vanaf 2020 gebruiken, zorg dan dat uw aanmelding voor 20 november 2019 bij de belastingdienst binnen is.

 

Oude versus nieuwe kleineondernemersregeling

Onder de huidige kleineondernemersregeling geldt een vrijstelling van de af te dragen btw als deze niet meer bedraagt dan € 1.345 per jaar. Moet u meer btw afdragen, maar niet meer dan € 1.883, dan krijgt u een korting. Onder de nieuwe kleineondernemersregeling geldt een vrijstelling als uw omzet niet meer bedraagt dan € 20.000. De per saldo af te dragen btw is dus niet meer van belang.

 

Inhoud nieuwe regeling

Onder de nieuwe regeling brengt u geen btw meer in rekening, kunt u geen btw meer aftrekken en doet u geen aangifte voor de btw meer. Uw omzet moet u wel bijhouden. Als u zich aanmeldt, geldt dit voor minstens drie jaar.

 

Nieuw! Ook voor rechtspersonen

De nieuwe regeling staat ook open voor rechtspersonen, zoals bv’s. Dit is onder de huidige regeling niet het geval.

 

Let op!

Als u nu ontheffing heeft van uw administratieve verplichtingen, hoeft u zich niet aan te melden. De fiscus gaat er dan van uit dat u de regeling wilt toepassen en stuurt u hierover een brief. Daarin staat ook wat u moet doen als u de nieuwe regeling niet wilt toepassen.

 

Meer weten?

Neem dan contact op met uw WEA-adviseur. Dat kan telefonisch via (0227) 513 333 of (0251) 361 960. Of stuur een mail naar info@weanoordholland.nl. Onze adviseurs helpen u graag verder.

 

Chat openen
Meer weten over werken bij WEA?
Stuur hier een appje naar Nathanya