Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een (hybride) warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Zakelijke gebruikers komen in aanmerking voor subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

 

Zakelijk of particulier

De ISDE subsidie is beschikbaar voor zowel bedrijven als voor huiseigenaren.

Als particulier moet de ISDE aanvraag ingediend worden nadat de investering is gedaan.

Voor bedrijven is dit anders, deze moeten juist vooraf melden welke investering ze gaan doen en mogen deze daarna pas uitvoeren. De subsidie aanvraag voor zakelijke investeringen bestaat uit 2 onderdelen.

 

Met de huidige energieprijzen is de vraag naar zonnepanelen en windmolens sterk toegenomen, in combinatie met de ISDE subsidie is het ook een interessante investering.
Stel, u investeert in een zonnepaneleninstallatie van 250 panelen van 390 Wp. De capaciteit van de installatie is dan maximaal 97,5 kW. Vanuit de ISDE krijgt u maximaal € 125 per kW. In dit geval zou de subsidie dus € 12.187,50 bedragen voor de gehele installatie. De subsidie voor een kleinschalige windturbine wordt berekend aan de hand van het rotoroppervlak en is maximaal € 66 per m2.

Meer informatie over de ISDE subsidie vindt u terug op de website van RVO.

 

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze NUWEA bedrijfseconomisch adviseurs. Dat kan via telefoonnummer 0882824000. Of stuur een e-mail naar advies@nuweasubsidies.nl. Wij helpen u graag verder.