Is uw bedrijfssituatie niet volgens uw natuurvergunning? Of heeft u geen natuurvergunning, maar heeft u die wel nodig? Of wilt u groeien in het aantal dieren? Dan is intern en/of extern salderen mogelijk een oplossing voor u.

 

Uitgangssituatie

Wilt u intern of extern salderen dan is o.a. de stikstofdepositie van uw bedrijf van belang. Dit wordt bepaald op basis van uw eerdere natuurvergunning of uw vergunde situatie op de aanwijsdata van de betreffende Natura 2000-gebieden. Salderen kan alleen met stalcapaciteit die ook daadwerkelijk is gerealiseerd op het moment van salderen. Het aantal gehouden dieren is niet (meer) van belang.

 

Intern salderen

Bij intern salderen creëert u ruimte op uw eigen bedrijf om groei, zonder toename van stikstofdepositie, mogelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld door uw bestaande stal(len) emissiearm te maken of door uw bestaande stal(len) te vervangen door een nieuwe emissiearmere stal.

 

Extern salderen

U kunt extern salderen door stikstofdepositie van een andere locatie over te nemen. De over te nemen stikstofdepositie wordt met 30% gekort. Extern salderen kan alleen met een bedrijf in dezelfde regio, die ook invloed heeft op dezelfde Natura 2000-gebieden als u.

 

Met dierrechten niet mogelijk

Op dit moment is extern salderen niet mogelijk als de verkoper op 4 oktober 2019 fosfaat- en/of dierrechten op naam had staan. Het kan zijn dat dit standpunt nog wijzigt. Begin februari wordt hier duidelijkheid over verwacht.

 

Wilt u gebruikmaken van intern en/of extern salderen?

Ga dan na wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 088 2824000. Of stuur een e-mail naar: advies@weasubsidies.nl. Wij helpen u graag verder.

Chat openen
Meer weten over werken bij WEA?
Stuur hier een appje naar Nathanya