Teelt u sierteeltproducten of groente en/of fruit? Dan kunt u wellicht in aanmerking komen voor een tegemoetkoming voor een deel van de verloren omzet of brutowinst door de coronacrisis. De tegemoetkoming is maximaal 49%. De steunaanvraag kunt u uiterlijk 4 juni indienen bij RVO.

 

Sierteelt en voedingstuinbouw

De steun is bedoeld voor telers van sierteeltgewassen (zoals bijvoorbeeld bloembollen, boomkwekerijgewassen, perkplanten of snijbloemen) in de volle grond of onder glas.

Daarnaast kunt u als teler van voedingsgewassen hiervoor in aanmerking komen, indien u uw voedingsgewassen (nagenoeg alle groente- en fruitgewassen), normaal gesproken, voor minimaal 75% (in)direct levert aan bijvoorbeeld hotels, restaurants, kantines en cafés.

 

Tegemoetkoming

U kunt in aanmerking komen voor een tegemoetkoming (steun) als u in de periode van 12 maart t/m 11 juni 2020 schade heeft geleden (verminderde omzet of brutowinst). De eerste 30%-daling wordt gezien als ondernemers-risico.

 

Maximaal 49%

Van de overige 70% schade krijgt u maximaal 70% uitgekeerd (49% van totale schade). Dit bedrag wordt gecorrigeerd met andere steun of uitkeringen die u ontvangt i.v.m. de coronacrisis en met de eventuele verminderde kosten.

 

Let op!

Heeft u nog geen aanvraag ingediend? Doe dit dan zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 4 juni.

 

Hulp nodig met de aanvraag?

Neem dan contact op met een van de bedrijfseconomisch adviseurs van NUWEA Subisidie. Dit kan telefonisch via 088 2824000 of per mail naar advies@nuweasubsidies.nl. Wij helpen u graag verder.