Vanaf 1 september 9:00 kunt u subsidie aanvragen voor de aanschaf van apparatuur om groenbemesters of vanggewassen te ‘vernietigen’. Let op: voor deze subsidie geldt ‘wie het eerst komt het eerst maalt’.

 

Subsidie voor aanschaf apparatuur

De subsidie is bedoeld om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen. De subsidie is voor apparatuur, die geschikt is voor het vernietigen, afmaaien, verhakselen, kapot frezen of inwerken van groenbemesters of vanggewassen.

 

Voorbeelden

U kunt subsidie aanvragen als u investeert in bijvoorbeeld een messenwals, schijveneg, rotorkopeg en/of ecoploeg.

 

Hoogte van de subsidie

De subsidie bedraagt 50% van de aanschaf van nieuwe apparatuur. De subsidie bedraagt min. € 5.000 en max. € 125.000. Uw investeringsbedrag moet daardoor minimaal € 10.000 zijn. U kunt voor maximaal twee apparaten subsidie aanvragen.

 

Tijdig aanvragen!

Landbouwers en loonwerkers kunnen de subsidie, in de periode van 1 t/m 29 september, aanvragen via ‘mijn.rvo.nl’. Waarschijnlijk is er veel interesse voor deze subsidie, dus dien uw aanvraag zo snel mogelijk in. De aanvragen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. Als het budget wordt overschreden zal er loting plaats gaan vinden.

 

Niet-ondertekende offerte bijvoegen

Bij de aanvraag moet u een offerte indienen. Deze offerte mag u nog niet ondertekenen.

 

Ook aanvraag namens samenwerkingsverband mogelijk

Werkt u veel samen met een andere landbouwer of loonwerker? Dan kunt u de subsidie namens een samenwerkingsverband aanvragen. U moet dan, bij de aanvraag, ook een samenwerkingsovereenkomst indienen.

 

Let op!

Wilt u investeren in bijvoorbeeld een rotorkopeg of een ecoploeg? Vraag deze subsidie dan zo snel mogelijk aan. Naar verwachting zal de belangstelling groot zijn.

 

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze NUWEA bedrijfseconomisch adviseurs. Dat kan via telefoonnummer 0882824000. Of stuur een e-mail naar advies@nuweasubsidies.nl. Wij helpen u graag verder.

 

 

Chat openen
Meer weten over werken bij WEA?
Stuur hier een appje naar Nathanya