Als u jonger bent dan 41 jaar, dan kunt u in aanmerking komen voor de subsidie Jonge landbouwers. Iedere provincie heeft de subsidie opengesteld. U kunt t/m 16 januari 2017 subsidie aanvragen voor bepaalde investeringscategorieën.

 

Jonge landbouwer

U bent een Jonge landbouwer als u:

  • Op het moment van aanvraag nog geen 41 jaar bent.
  • Langdurige zeggenschap heeft in een landbouwonderneming.
  • Zich voor het eerst heeft gevestigd op een landbouwbedrijf.
  • Voldoende vakbekwaam bent.

 

Eenmaal subsidie

Heeft u samen met meerdere Jonge landbouwers een bedrijf, dan kunt u deze subsidie maar één keer aanvragen. Heeft uzelf de subsidie Jonge landbouwers ontvangen bij eerdere regelingen, dan komt u nu niet in aanmerking, maar wellicht wel een andere Jonge landbouwer binnen het samenwerkingsverband.

 

Hoogte subsidie

Heeft u een eenmanszaak of een onderneming met alleen Jonge landbouwers? Dan is het subsidiebedrag 30% van de subsidiabele kosten. De subsidie is minimaal € 10.000 en maximaal € 20.000. Zit u in een samenwerkingsverband met niet-Jonge landbouwers? Dan wordt uw subsidiebedrag bepaald op basis van uw percentage Eigen vermogen of het aantal niet-Jonge landbouwers. De subsidie wordt hierdoor (veel) lager dan de genoemde 30%.

 

Investeringscategorieën

Uw investering moet voorkomen op de lijst met goedgekeurde investeringen die vermeld staan op de website van RVO. Deze lijst is ten opzichte van de vorige openstelling iets uitgebreid. Enkele provincies hebben niet alle investeringen opgenomen. Voor uw investering(en) krijgt u een (gemiddeld) aantal punten. Hoe hoger het aantal punten hoe eerder u in aanmerking komt.

 

Aanvragen

U kunt uw aanvraag indienen via mijn.rvo.nl. De aanvraag is per ondernemer en hiervoor heeft u een DigiD nodig. Wij kunnen met behulp van een machtiging ook voor u de aanvraag verzorgen.

 

Hulp nodig of meer weten?

Wilt u weten of u aan alle voorwaarden voldoet en welke investeringscategorieën in uw provincie zijn opengesteld? Of wilt u ondersteuning bij uw aanvraag? Neem dan contact op met onze Agrarisch bedrijfs- en subsidieadviseur Jolanda de Jong op telefoonnummer (0251) 361 960 of mail haar rechtstreeks: jolanda.de.jong@wea-nh.nl.