Wilt u grasland scheuren op klei- of veengrond? Dan bent u nu vaak verplicht om een graslandvernietigingsmonster te nemen. De uitleg van RVO hierover is onlangs gewijzigd.

 

Graslandvernietiging

Vernietigt u in de periode van 1 februari t/m 15 september grasland op klei- of veengrond? Dan bent u op deze gronden niet verplicht om een relatief stikstofbehoeftig gewas te telen. Voorheen was het nemen van een scheurmonster op deze gronden in geen enkel geval verplicht.

 

Wel scheurmonster op klei- en veengrond

RVO stelt nu dat u vaak wel een scheurmonster moet nemen na graslandvernietiging. Dit geldt als u een relatief stikstofbehoeftig gewas gaat telen en een stikstofbemesting wilt toepassen voor dit gewas. Teelt u geen relatief stikstofbehoeftig gewas, dan is een scheurmonster niet verplicht.

Houd rekening met de gewijzigde uitleg van RVO. Het voldoen aan de regels omtrent graslandvernietiging is ook een derogatievoorwaarde!

 

Meer weten?

Neem dan contact op met WEA-bedrijfsadviseur Mariska van der Veldt via een van onze telefoonnummers: (0227) 513 333 (Middenmeer) of (0251) 361 960 (Uitgeest). Of stuur een mail naar: be-afdeling@wea-nh.nl.