Ook dit jaar kunt u als Jonge landbouwer de uitbetaling van de Toeslag Jonge landbouwers aanvragen. De ‘vijfjaarstermijn’ loopt door in het nieuwe GLB.

 

Uitbetaling aanvragen

Heeft u, als Jonge landbouwer, eerder de toeslag aangevraagd? En is de ‘vijf jaarstermijn’ nog niet afgelopen? Dan kunt u opnieuw uitbetaling van de toeslag aanvragen. U kunt de uitbetaling ook voor de eerste keer aanvragen, als u aan de definitie van Jonge landbouwer voldoet.

 

Toeslag loopt door na 2022

Vanaf 2023 gaat het nieuwe GLB in. Voor de Toeslag Jonge landbouwers gaat een overgangsregeling gelden. Dit betekent dat Jonge landbouwers, die de huidige toeslag uiterlijk in 2022 hebben aangevraagd, de toeslag kunnen blijven ontvangen binnen de ‘vijfjaarstermijn’.

 

Van toeslag per hectare naar toeslag per bedrijf

Dit jaar wordt de toeslag Jonge landbouwers nog uitgekeerd als een toeslag per hectare. In 2021 was deze toeslag € 58,70 per ha (voor maximaal 90 ha). De nieuwe toeslag wordt vanaf 2023 niet per ha, maar per bedrijf uitgekeerd. In de plannen staat een bedrag van € 2.800. Dit staat echter nog niet vast!

 

Meer weten?

Wilt u als Jonge landbouwer de Toeslag Jonge landbouwer voor de eerste keer aanvragen? Informeer dan bij ons naar de exacte voorwaarden. Neem hiervoor contact op met een van onze NUWEA bedrijfseconomisch adviseurs. Dat kan via telefoonnummer 0882824000, of stuur een e-mail naar advies@nuweasubsidies.nl. Zij helpen u graag verder.