SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en deze code is gekoppeld aan de hoofdactiviteit van een bedrijf in het KVK Handelsregister. De SBI-code bestaat uit 4 of 5 cijfers. De SBI-code van uw hoofdactiviteit staat op het Uittreksel Handelsregister van uw inschrijving bij KVK. De hoofdactiviteit is altijd de bovenste code.

Eenmanszaken kunnen hun gegevens gratis bekijken. Gebruikers van de KVK App Handelsregister krijgen 30 gratis inzagen per jaar.

Het met terugwerkende kracht opgeven van wijzigingen in gegevens zoals adresgegevens en/of (hoofd)activiteit(en) is altijd mogelijk. Maar u kunt de SBI-code niet met terugwerkende kracht wijzigen om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming vaste lasten.

Heeft u voor de TOGS-regeling al een melding niet-aansluitende SBI-code gedaan? Dan adviseren wij u om met uw TVL-aanvraag te wachten op het bericht. Als u een SBI-code krijgt die recht geeft op de TOGS, kunt u ook een aanvraag voor TVL opstarten. U hoeft niet opnieuw een melding niet-aansluitende SBI-code te doen.