Fred Mekken kwam een aantal jaar geleden op het idee om data-inzameling op het gebied van wegverhardingen op een andere manier te wegdekmetengaan doen, dan de overheid en de wegbeheerders dat tot dan toe hadden gedaan.

Op zich is de techniek van het meten niet nieuw, maar de auto van Wegdekmeten.nl meet gedetailleerder en meer uitgebreid dan de data-verzamelende auto’s die (nu) nog in Nederland rondrijden. Met het idee van Fred kunnen wegbeheerders beschikbare data van Wegdekmeten.nl afnemen via een internetapplicatie, waar het meten van een bepaald wegdek voorheen door de wegbeheerder strak georganiseerd moest worden.

De financiering van de meetauto (auto, meetbalk en software) was nog een behoorlijke uitdaging en lukte niet meteen. Uiteindelijk kwam alles toch voor elkaar en werkt Fred voor meerdere klanten in Nederland. Ook wordt er gesproken met buitenlandse wegbeheerders.

Fred Mekken zegt: “Velen verklaarden mij voor gek met mijn plan, maar ik ben stug doorgegaan. Wegdekmeten.nl was mijn droom en het loopt. WEA heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. Ik zie WEA niet (meer) als een accountant maar als een partner. Samen hebben we alle kansen en risico’s in kaart gebracht. De administratie is ingericht, financiële onderbouwingen zijn doorgerekend, het businessplan is getoetst en versterkt en uiteindelijk zijn we gestart. Wegdekmeten.nl is goed uit de startblokken gekomen en daar is WEA belangrijk in geweest. Als partner.”

Benieuwd naar het bedrijf van Fred Mekken? Kijk op www.wegdekmeten.nl.