De TVL-subsidie is voor bijna alle ondernemers die door de coronacrisis in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Met uitzondering van krediet- en financiële instellingen, holdings, huishoudens, publiek gefinancierde scholen en (internationale) overheidsinstellingen.

Ondernemers moeten onder andere aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het bedrijf mag maximaal 250 medewerkers hebben en moet op 15 maart 2020 ingeschreven staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
  • Het bedrijf heeft meer dan 30% omzetverlies in het 4e kwartaal van 2020 vergeleken met het 4e kwartaal van 2019.
  • De vaste lasten zijn minimaal € 3.000 in het 4e kwartaal van 2020, op basis van het percentage vaste lasten dat bij de hoofdactiviteit hoort.
  • Daarnaast moet het bedrijf minstens één andere vestiging hebben dan het privéadres van de ondernemer of een aparte oprit/opgang. Met uitzondering van horecaondernemingen en ambulante handel.

Bij twijfel over het voldoen aan de voorwaarden kunt u ook de adviestool raadplegen om aan de hand van het KvK nummer na te gaan of uw bedrijf in aanmerking komt voor de TVL-subsidie. De check kunt u doen via  https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl

Heeft u vragen over de TVL-regeling? Neem dan contact op met uw adviseur via tel. 088 2824000.