Met de Gecombineerde opgave (GO) heeft u, indien van toepassing, opgegeven welk verplicht vanggewas na mais u gaat telen. Ook heeft u wellicht EA-vanggewassen en de geplande zaaidatum opgegeven. Als er bepaalde wijzigingen zijn t.o.v. de opgave, dan bent u verplicht om dit door te geven.

 

Verplicht vanggewas na mais op zand- en lössgrond

Teelt u mais op zand- of lössgrond? Heeft u aangeven dat u, na de hoofdteelt, het vanggewas uiterlijk op 1 oktober inzaait? En haalt u deze datum niet? Dan moet u uiterlijk 1 oktober de nieuwe zaaidatum doorgeven aan RVO. U moet dan uiterlijk 31 oktober een aangewezen wintergraan zaaien, die u volgend jaar mogelijk als hoofdteelt moet telen.

 

EA-vanggewas

Heeft u EA-vanggewassen opgegeven die u na de hoofdteelt teelt? Dan moet u een wijziging van het opgegeven gewas en/of de zaaidatum doorgeven aan RVO. Wijzigt de zaaidatum? Dan moet u de nieuwe zaaidatum uiterlijk op de dag van inzaaien doorgeven. Doet u dat later, dan geldt de melddatum als zaaidatum. In deze situatie begint de verplichte teeltperiode van 8 weken vanaf de melddatum.

 

Opnieuw indienen GO

Een wijziging van een (EA)-vanggewas geeft u aan RVO door, door de GO opnieuw in te dienen.

 

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze bedrijfseconomisch adviseurs van NUWEA Subsidies. Dat kan rechtstreeks per mail via advies@nuweasubsidies.nl. Of bel naar ons centrale telefoonnummer 088 2824000.