Het nieuwe GLB is per 1 januari 2023 van start gegaan. De komende tijd moet u diverse keuzes maken t.a.v. de invulling van het GLB op uw bedrijf. Begin hier op tijd mee, zo voorkomt u tijdnood.

 

Vóór aanmelding GLB diverse keuzes maken

Om voor GLB-subsidies in aanmerking te komen moet u zich eerst aanmelden bij RVO. In 2023 kan dat met de Gecombineerde opgave (GO) (1 maart t/m 15 mei). Vanaf 2024 moet u al aanmelden vanaf 15 oktober 2023.

 

Ruim voor opgave keuzes maken

Deze keuzes zijn o.a. nodig om te bepalen of de eco-regeling voor u haalbaar en interessant is. Soms is het interessant om (kleine) aanpassingen in uw bouwplan door te voeren. Hiermee kunt u wellicht net wel aan de eco-regeling deelnemen of juist in een hogere klasse terecht komen. Mede om deze redenen is het verstandig om tijdig te beginnen en keuzes te maken.

 

Hoe pakt u dit op?

Ons advies is om ruim voor de GO-periode te bepalen wat de mogelijkheden zijn op uw bedrijf. Aangezien er veel onderdelen nieuw zijn, kunnen bij u vragen rijzen, zoals: Wat is toepasbaar op mijn bedrijf? Hoe pak ik dit op? Om hier een richting aan te geven, kunt u gebruik maken van een ‘Stappenplan’.

 

Let op!

De implementatie van het GLB op uw bedrijf vergt veel kennis en tijd. Maak tijdig een afspraak voor begeleiding bij de invulling van het GLB en de GO 2023.

 

Meer weten of hulp nodig?

Neem dan contact op met een van onze NUWEA bedrijfseconomisch adviseurs. Dat kan via telefoonnummer 0882824000. Of stuur een e-mail naar advies@nuweasubsidies.nl. Wij helpen u graag verder.